• Snelle levering

    Uw bestelling binnen 1 -2 dagen in huis

  • Voordelige bezorging

    Slechts € 4,95

Koffievergelijk 9.6 van 10 op basis van 118 gebruikersrecensies.

Start van Fairtrade Week 2019

Geplaatst op 27 Oktober 2019

Fairtrade Week van 26 oktober t/m 3 november


Zaterdag 26 oktober is de najaarseditie van de Fairtrade week gestart, een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor eerlijke producten. Een eerlijke prijs voor boeren zorgt voor een zekerder bestaan en weerbaarheid tegen de gevolgen van klimaatverandering. Deze Fairtrade Week staat ‘eerlijk kiezen’ centraal, wereldwijd zijn mensen en bedrijven verbonden, wat een duurzame keuze steeds logischer maakt.

Het Max Havelaar keurmerk is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met dit keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden.

De Fairtrade week is een jaarlijks terugkerende activiteit, gestart in 2007 en dus inmiddels al meer dan 10 jaar actief. En succesvol, want het aantal huishoudens dat één of meerdere Fairtrade producten per jaar koopt stijgt jaarlijks nog steeds. Van 24% van de huishoudens in 2007, naar 69% in 2016 en zelfs 83% in 2018. En ook de aankoopfrequentie, volume en besteding toegenomen.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze beter kunnen leven van het werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Boeren(organisaties) ontvangen ten minste de minimumprijs en -premie. Deze premies mogen boeren naar eigen inzicht besteden, aan bijvoorbeeld productieverbetering, medische zorg of onderwijs. In 2018 werd een bedrag van bijna 7 miljoen euro vanuit Nederland aan premies betaald, bovenop de verkoopprijs. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk. Meer informatie over fairtrade.

Fair Trade Original aanbieding

Tijdens de Fairtrade week zijn er bij verschillende winkels aanbiedingen op Fairtrade producten en worden er verschillende activiteiten door Fairtrade Gemeentes en Wereldwinkels georganiseerd. Zie de activiteiten op de website van Max Havelaar.

Aanbieding bij Koffievergelijk, 10% korting op Fair Trade Original koffie en thee tijdens de Fairtrade week t/m zondag 3 november 2019. De korting wordt direct verrekend bij het afrekenen.

Bron: Max Havelaar


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs