• Snelle levering

    Uw bestelling binnen 1 -2 dagen in huis

  • Voordelige bezorging

    Slechts € 4,95

Koffievergelijk 9.6 van 10 op basis van 118 gebruikersrecensies.

Theezakjes opnieuw gebruiken

Geplaatst op 22 Februari 2020

Kun je theezakjes opnieuw gebruiken?


Gekookt water dat is afgekoeld, mag dat opnieuw gekookt worden? Op internet is te vinden dat het niet goed in om water voor een tweede keer te koken. Volgens de website van Waterbedrijf Groningen is dit echter een onzinverhaal en kan dus met gerust hart een kopje thee gezet worden van water dat al één of meerdere keren heeft gekookt. Maar hoe zit dat met een theezakje?

Theezakjes mogen volgen voedingsdeskundige Patricia Schutte, werkzaam bij het Voedingscentrum, zonder risico binnen een paar uur opnieuw worden gebruikt. Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën en daarnaast doe je het theezakje weer in kokend water waardoor eventuele bacteriën worden gedood. Voor de lekkerste thee bewaar je het gebruikte theezakje wel in een bakje met een deksel erop, om oxidatie te voorkomen. Dat verandert namelijk de smaak.

Bij hergebruik van een theezakje wordt de thee wel minder sterk van smaak. Ook de concentratie van de gunstige bioactieve stoffen kan wat afnemen, de stoffen die ervoor zorgen dat je bloeddruk lager wordt er de kans op een beroerte verlagen. Het advies is om elke dag 3 koppen groene of zwarte thee te drinken. Kruidenthee telt niet mee, deze thee is niet afkomstig van de theeplant.

Gebruikte theezakjes zijn goed waar

In de categorie ‘Oma weet raad’ kun je gebruikte theezakjes ook nog voor vele andere doeleinden gebruiken, zoals:
-je hebt geen geurvreters meer in schoenen nodig, een gebruikt theezakje doet wonderen
-het doet wonderen voor je huid, gooi een paar gebruikte theezakjes in bad, je huid wordt heerlijk zacht
-theezakjes helpen tegen muggenbeten, scheerwondjes, blauwe plekken etc. Leg het zakje op de zere plek en het geeft verkoeling en helpt tegen uitdrogen

Bron: MarieClaire.nl


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs