• Snelle levering

    Uw bestelling binnen 1 -2 dagen in huis

  • Voordelige bezorging

    Slechts € 4,95

Koffievergelijk 9.7 van 10 op basis van 100 gebruikersrecensies.
 

EKO Keurmerk

 

Het Eko-keurmerk laat zien dat een product biologisch is. Als het product dit keurmerk draagt, voldoet het aan de Europees wettelijk gestelde eisen en mag het dus biologisch heten.  Het Eko-keurmerk waarborgt dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest wordt gebruikt bij de productie en dat de producten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen bevatten. 

 

Ook staat het welzijn van dieren centraal. De dieren kunnen naar buiten, krijgen geen antibiotica en groeihormonen en hebben genoeg stro in de stal met een grotendeels gesloten vloer.

 

Biologisch is een wettelijk beschermde term voor de landbouw en levensmiddelenproductie. Een product mag alleen de term biologisch toepassen als het het Eko-keumerk mag dragen.

 

Een product krijgt het Eko-keurmerk als het is goedgekeurd door Skal. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie heeft Skal aangewezen als controleorganisatie voor biologische producten. De strenge regels voor het gebruik van het Eko-keurmerk staan vermeld in een speciaal reglement. Een bedrijf mag het Eko-keurmerk pas dragen na toestemming van de stichting Skal. Jaarlijks worden de bedrijven die bij Skal staan geregistreerd gecontroleerd door inspecteurs van Skal.  Er wordt dan zorgvuldig  gekeken of het aan alle voorschriften voldoet. Deze inspecties zijn 1 keer per jaar aangekondigd en soms onaangekondigd.

 

Naast landbouwbedrijven zijn ook levensmiddelenfabrikanten, groothandels, leveranciers en importeurs wettelijk verplicht om zich te laten controleren als ze de term biologisch willen gebruiken.

 

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs