Terug

Dolce Gusto capsules

Dolce Gusto capsules

Nescafé Dolce Gusto capsules. In minder dan een minuut een heerlijk kopje koffie van verse koffiebonen. De luchtdichte Dolce Gusto capsules, ook wel Dolce Gusto cups genoemd, garanderen de beste kwaliteit voor de lekkerste koffievariaties.

Ons Dolce Gusto capsules assortiment

Op Koffievergelijk.be vindt u ruim 40 overheerlijke koffievariaties Dolce Gusto capsules, een Dolce Gusto capsulehouder om de capsules netjes op te bergen en een ontkalkingsset.

Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

38 producten

Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

38 producten

Dolce Gusto

Dolce Gusto is een koffiemerk van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé, een koffiesysteem op basis van capsules. Met dit capsulesysteem kun je vele variaties warme en koude dranken maken, zoals koffie, thee of chocolademelk. De luchtdicht verpakte Dolce Gusto capsules garanderen versheid van de koffie, thee of chocolademelk en met het capsulesysteem maak je snel en eenvoudig heerlijke drankjes. De capsules kortweg ook wel Dolce Gusto cups genoemd.

Het systeem Dolce Gusto is pas in 2006 geïntroduceerd, vele jaren later dan het andere en zeer bekende koffiesysteem van Nestlé, Nespresso. De capsules van Dolce Gusto zijn in vergelijking met Nespresso capsules duidelijk herkenbaar omdat ze groter zijn en met een Dolce Gusto systeem kun je ook andere drankjes dan alleen koffie maken. Er zijn bijvoorbeeld capsules met chocolademelk, thee of melk voor koffievariaties als een cappuccino of latte macchiato.

Dolce Gusto staat bekend om de uitstekende kwaliteit dranken, koffie, thee, chocolademelk en de unieke design koffiemachines. Uniek is ook de versheid van de koffie, gegarandeerd door het snelle verpakken. Binnen 2 minuten na het brandproces wordt de vers gebrande en gemalen koffie vacuüm verpakt in een capsule, dus gegarandeerd altijd vers.

De Dolce Gusto machine

Een Dolce Gusto machine is geschikt voor het maken van één drank tegelijk. De belangrijkste onderdelen van de machine zijn het waterreservoir en de capsulehouder, waarmee je snel een eenvoudig de heerlijkste dranken maakt. Je plaatst een capsule in de capsulehouder en plaatst deze terug in de machine, uiteraard zorg je voor een gevuld waterreservoir. Vervolgens haal je de hendel naar beneden, waardoor een naald in de luchtdichte capsule wordt gedrukt. Via deze naald loopt het water door de capsule heen en onderuit de capsule loopt het netjes in je kopje.

De sterkte van de dranken kun je eenvoudig zelf bepalen door met de hoeveelheid water te variëren. Op de Dolce Gusto capsule staat ook een advies, afgebeeld met streepjes, voor de hoeveelheid toe te voegen water. Er zijn zowel handmatige en automatische machines, beiden hebben de mogelijkheid om zowel warme of koude dranken te bereiken. Bij automatische machines bepaal je eenvoudig vooraf met een schuifje of draaiknop de gewenste hoeveelheid warm of koud water, naar eigen smaak of conform het advies op de capsule. Met een handmatige machine bepaal je dit zelf.

Dolce Gusto machines hebben een druk van zo’n 14 tot 15 bar, ruim voldoende voor het zetten van hét perfecte drankje. Voor het zetten van een goede kop espresso koffie heb je minimaal 9 bar nodig, dus 14 of 15 bar is ruim voldoende.

Dolce Gusto capsules

Dolce Gusto capsules zijn er in vele tientallen verschillende smaken, met of zonder smaakje en met of zonder melk. Voor melkvariaties zijn er 2 capsules benodigd, één met melk en één met koffie of thee. Bij dit soort variaties gebruik je veelal eerst de capsule met melk en daarna met koffie of thee, maar dit staat altijd duidelijk op de verpakking vermeld. Voorbeelden van melkvariaties zijn een Dolce Gusto cappuccino, Dolce Gusto Tea Latte of Dolce Gusto Latte Macchiato. In een doosje met 16 capsules haal je dan slechts 8 koppen, één capsule is voor de melk en de ander voor de koffie of thee.

Dolce Gusto heeft veel verrassende smaken of variaties, zoals een Marokkaanse thee (Dolce Gusto Marrakesh Style Tea), een Oosterse thee met melk (Dolce Gusto Chai Tea Latte) of een soja cappuccino (Dolce Gusto Soja cappuccino). En de capsules zijn er niet alleen koffieliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van thee, chocolademelk of bijvoorbeeld ice tea. Koffie’s zijn er in vele tientallen smaken en soorten, van een cafeïnevrije koffie, naar een cappuccino of latte macchiato tot een sterke espresso intenso of grande intenso. En Ice tea perzik of lemon maak je uiteraard met koud water uit de machine, waarbij ijsblokjes in je glas het helemaal afmaken.

Ons assortiment Dolce Gusto capsules

Ons assortiment Dolce Gusto capsules is één van de grootste van de Benelux, met meer dan 40 variaties. Daarnaast hebben we meerdere capsulehouders en een Krups ontkalkingsset om de Dolce Gusto machine te ontkalken.

Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links