Terug

Delonghi

Delonghi reinigen, ontkalken en waterfilters

Goed onderhoud van uw Delonghi koffiemachine is belangrijk voor zowel de smaak van de koffie als de levensduur van uw koffiemachine:
- met regelmatig reinigen voorkom je verstoppingen en bacterievorming, zaken die de smaak van de koffie sterk kunnen beïnvloeden, de koffie kan bitter of zuur gaan smaken
- regelmatig ontkalken van uw Delonghi koffiemachine is belangrijk zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine
- een Delonghi waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacteriën en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Delonghi koffiemachine.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

 1. /
  Delonghi melkreiniger

  Delonghi melkreiniger is een zeer effectieve reiniger voor het verwijderen van melkvet van alle onderdelen, in Delonghi koffiemachines met een melkopschuimsysteem, die in contact komen met melk. Beschermt de gevoelige materialen en houdt ze langer schoon. Voor een doeltreffende en langdurige reiniging van het stoompijpje, automatisch opschuimsysteem (IFD aansluiting), aanzuigbuisje van de melk, melkreservoir en het deksel of melkcircuit. Reinig het melkreservoir of het stoompijpje minstens 1 keer per week met deze melkreiniger. Inhoud: 250 ml

  Delonghi onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 8,95
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

Reinigen Delonghi koffiemachines

Reinig, indien mogelijk, de binnenkant van uw Delonghi koffiemachine met een vochtige doek en zaken als het stoompijpje, de zetgroep en eventuele losse onderdelen. Reinig alleen met water, gebruik geen zeep. En laat alles opdrogen, bij afdrogen met een doek kunnen er pluisjes achterblijven. Verwijder koffieresten binnenin uw koffiemachine. Reinigt u regelmatig de zetgroep, vet dan de bewegende onderdelen en afdichtingen in met een dun laagje siliconenvet.

Delonghi logoDe meeste Delonghi koffiemachines geven zelf aan dat ze gereinigd moeten worden. Bij het reinigen worden de koffieresten, vetten en oliën die zijn achtergebleven in de koffiemachine, verwijdert. Hiervoor is het belangrijk om reinigingstabletten te gebruiken en het reinigingsprogramma van uw Delonghi koffiemachine te volgen. Dit staat los van het spoelen, wat de meeste koffiemachines doen als ze worden ingeschakeld of na gebruik, hiermee wordt de machine schoongespoeld, maar hiermee worden de leidingen schoongespoeld. Doet uw koffiemachine dit niet zelf, zoals een halfautomaat of een cup- of koffiepadmachine, spoel deze dan zelf regelmatig door, hiermee hou je de koffiesmaak op het juiste niveau.

Melk levert ook extra reinigingswerk op. Om bacterievorming te voorkomen is het belangrijk om direct na gebruik alle onderdelen die met melk in aanraking komen met een vochtige doek schoon te maken. Eens per dag reinig je alle lastig bereikbare onderdelen zoals een melkslang met een speciale melkreiniger. Deze melkreiniger giet je in het melkreservoir en laat je door het melkcircuit lopen. Zo worden melkresten in het systeem verwijdert. Heb je een stoompijpje? Blaas deze dan na ieder gebruik schoon met stoom, zodat ook de binnenzijde schoon blijft. Gebruik geen heet water voor het reinigen van melkresten omdat heet water zorgt dat het melkvet inbrandt en dan kunnen er bruine plekken ontstaan. Ons assortiment Delonghi reinigen.

Ontkalken Delonghi koffiemachines

DeLonghi Ecodecalk ontkalkerNaast het reinigen van uw Delonghi koffiemachine is het ook belangrijk om deze regelmatig te ontkalken, zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Delonghi koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van uw Delonghi koffiemachine en kan de prestaties verbeteren. Gebruik hiervoor het ontkalkingsprogramma van uw Delonghi koffiemachine in combinatie met ontkalkingstabletten of een vloeibare ontkalker. Hiermee ontkalkt u uw koffiemachine snel, hygiënisch, veilig en eenvoudig.

Een ontkalkingstablet doet u in het daarvoor bestemde bakje en ongeveer 100ml van de de vloeibare ontkalker doet u in een met water gevuld waterreservoir. De meeste Delonghi koffiemachines hebben een automatisch ontkalkprogramma en geven ook zelf aan wanneer ze ontkalkt moeten worden, anders is het advies minstens eenmaal per 2 maanden, bij gemiddeld gebruik en middelhard water. Bij intensiever gebruik of hard water is het advies eens per maand.

Kalkaanslag ontstaat bij het verhitten van leidingwater. De hoeveelheid kalk in leidingwater is afhankelijk van de hardheid en dit kan per locatie sterk verschillen. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Delonghi koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Ons assortiment Delonghi ontkalkers.

Delonghi waterfilters

Delonghi waterfilterEen Delonghi waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacterien en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Delonghi koffiemachine. Het water wordt gezuiverd tot 5 a 6 °dH, de norm van het waterleidingsbesluit. Te zacht water bevat te weinig calcium en hierdoor kan schade aan uw Delonghi koffiemachine ontstaan. Daarnaast geef zacht water een hele sterke koffiesmaak. Ondanks de aanwezigheid blijft een koffiemachine niet vrij van kalkaanslag, dus frequent ontkalken blijft belangrijk.


Meest verkochte Delonghi onderhoudsproducten: Delonghi waterfilter, Delonghi melkreiniger en Delonghi ontkalker EcoDecalk.

Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links